Kabul Koşulları

Gazi Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü disiplinlerarası yapısı ile 2006-2007 yılında 15 öğrenci ile eğitim-öğretim hayatına başlamış; 2009-2010 öğretim yılında ilk mezunlarını vermiştir. Yetenek sınavı ile öğrenci seçme uygulamasına 2015-2016 eğitim öğretim yılında son verilmiştir. LGS puanı ile yerleştirme yapılan bölümümüzde, müfredatta bulunan yeteneğe dayalı derslerin fazlalığı ile çizim ağırlıklı bir eğitim verilmesi sağlanmaktadır.

Görsel İletişim Tasarımı Bölümü tasarım odaklı, çizim ve yaratıcılığa dayalı bir eğitim sistemine sahiptir. Program içerdiği çizim ve tasarım ağırlıklı müfredatı gereği, öğrencinin çizim becerisine sahip olmaları gerekmektedir.